.
Orkide Yetiştirmek

Evde orkide yetiştirmenin önemli sırları!

Evde çiçek, bitki yetiştirmek hem bir hobi hem yaşamın ta kendisidir. Ayrıca dekorasyonun önemli bir parçasıdır. Bu amaçla kurduğumuz sun floral school’da yaş farkı gözetmeden herkese doğa bilinci aşılıyoruz. Bu güzide amaç için stres yönetimi ve yaratıcılık konusunda bireysel gelişim göstermek isteyenlere hobi workshopları, kurumsal motivasyon workshopları ve çiçekçilik eğitimlerimizle yol gösteriyoruz.

Görkemli ortamlarda hayatımızı sürdürürken tabiatın canlandığını bile fark edemiyoruz. Oysa bir demet çiçeğin neleri değiştirebileceğini yaşayarak, duyarak ve tadarak bilmemiz lazım.

Neden orkide?

Bazı bitkilerden genel sağlığın yanı sıra cilt-saç sağlığı gibi güzellik bakımları için de yararlanmak mümkündür. Tertemiz havaya sahip bir ortamda yaşamayı kim istemez. Her geçen gün kirlenen dünyamız, özellikle evlerimiz için bulunmaz nimet olan çiçeklere dair yeni gelişmeler var. İşte bunlardan biri evde orkide yetiştirmek…

Rahatlamak, keyif almak ve her şeyden önemlisi yaşam enerjinizi arttırmak istiyorsunuz değil mi? Yaşama dokunmak, en küçük ev ortamında bile tabiatın yansımalarını görmek istiyorsanız işte size fırsat. Haydi hep birlikte orkide yetiştirmeye ve doğa sevgisiyle birlikte dopdolu bireyler olmaya adım atalım..

Hangimiz bir çiçeğe hayır diyebiliriz ki. Orkide mi? Onun yeri bir başka elbette. Evinizde orkide yetiştirmek istiyorsanız tavsiyem phalaenopsis orkidedir. Sadece güzelliğine hayran olmakla kalmayacak, bakımı ve yetiştirilmesi olarak da en kolay yetişen çiçek olduğunu göreceksiniz.

Orkide nasıl seçilir?

Orkide çiçeği kendine özeldir ve göz alıcı renkleriyle misafir gözleri hemen büyüler. Naçizane ev ve ofis ortamına hemen uyum sağlayan büyük orkidelerle işe başlamalısınız. Tomurcuklanmış orkideler daha zevkli ve kişiye özeldir. Düşünsenize tamamen size özel orkide yetiştirebileceksiniz. Keyifli olmaz mı?

Yapraklarında leke olanlardan, kökleri koyu kahve veya siyaha dönenlerden uzak durun.

Evde orkide bakımı

Karar verdik, orkidelerimizi aldık. Unutmayın orkideyi koyacağınız yer, aydınlık olmalıdır. Evinizin doğu kısımlarını öneriyorum. Ancak güneş ışığına direkt maruz kalmamalıdır. Zira çoğu çiçek güneş ışığını direkt almayı sevmez. Yapraklarını sıklıkla kontrol edin. Zeytin yeşili renkler her zaman tercihimizdir, zira yaprakların rengi koyulaşırsa bir şeyler ters gidiyor demektir. Ha unutmadan oda sıcaklığı normal değerlerde olmalı. Orkideler sıcaklık veren çiçeklerdir ve asla serin ortamları sevmez.

Orkide bakımı için sulama özellikleri

Sulamada önemli olan ışık ve oda sıcaklığıdır. Orkideleri en az haftada bir sulamalısınız. Yaz aylarında haftada iki kez, kış aylarında on günde bir sulayabilirsiniz. Altın kural şu: çoğu bitki gibi toprağı nemli olmalı.

Orkideler yüksek nem sever. Özellikle güneş doğmadan önce sulamak ona can suyu olacaktır. Çiçeği akan suyun altına tutun ve suyu tamamen emmesini bekleyin. Klimalardan çıkan su ve yağmur suyu faydalıdır. Bir altın kural daha verelim. Hangi suyu verirseniz verin tuz içeriği düşük olmalı.

Orkideler için gübreleme

Tıpkı sulama miktarı gibi gübrelemek de haftada bir yeterlidir. Az gübreleme ile çok daha iyi sonuçlar alırsınız.  Yine bazı besleyici solüsyonları kullanabilirsiniz. Solüsyonları suyla karıştırıp buz küpleri halinde köklere yerleştirirseniz orkide bunu yavaşça emecek ve keyifle çiçek açacaktır.

Biraz da çiçekleri hakkında bilgi vereyim. 2 ile 6 ay süren çiçek açma süreleri olan orkideler yılda 2- 3 kez çiçek açabilir.

Tüm detayları sun floral school ’un güncellenen sitesinde bulabilir ve sizler için özel hazırlayacağımız workshoplarımıza katılabilirsiniz. 

 

Projen Mi Var?
Sosyal sorumluluk projeleriyle insana, doğaya katkı sağlamak için öneri ve projelerin varsa
İletişime Geçin
F316640AA97375B020D3B7569A43411B