.
Balkon Çiçekçiliği

Balkon çiçekçiliğinin püf noktaları nelerdir?

Balkonsuz ev herhalde yoktur. Öyleyse gelin balkonları birer mezar yuvasından çıkarıp keyifli hobiciliğe dönüştürelim.

Sun floral school olarak size harika bir fırsat sunmak istiyoruz. Düşünsenize püf noktalarını öğreteceğimiz balkonda çiçek yetiştiriciliği kursundan sonra balkonlarınız size gülümseyecek. El emeği göz nuru kendi yetiştirdiğiniz çiçeklerin eşsiz kokusuyla tüm yorgunluğunuz gidecek hatta yetiştirdiğiniz sebze meyvenin lezzetini tadacaksınız. Toprağa elini veren kolunu kaptırır. Çiçek yetiştireceğim derken bir bakmışsınız balkondan domates, limon, biber topluyorsunuz.

Balkon dekorasyonu için çiçekler

Balkonlar fazlalık eşyaların ve kombinin konulduğu yerler olarak kullanılıyor. Sun floral school olarak dileğimiz balkonlarınızı evinizin bir parçası ve yaşam alanı olarak kullanmanızdır. İyi bir dekorasyon olarak neden bu boş alanları kullanmayalım ki!  Balkon dekorasyonu denince aklımıza ilk gelen annelerimizin balkonda yetiştirdiği çiçeklerdir. Balkonların küçük olması dekorasyona uygun olmadığı kanısına yol açmasın. Evinizin tüm alanlarında uyguladığınız ev dekorasyon fikirlerini küçük balkonlar içinde kullanabilirsiniz.

İşte size harika bir buluş! Haydi balkonlarımızı birer çiçek bahçesine dönüştürelim. Unutmayın ki bakımı ile zaman geçirdiğiniz canlı çiçekler ve bitkiler size yaşam enerjisi sunacaktır. Balkonunuz için ahşap malzemelerden bir saksı yapabilirsiniz. Yeşil balkonlar için tavsiyem sarmaşıktır. Yukarıdan aşağıya bağlayacağınız bir ip ile dahi kendinize balkonda güneşten koruyacak bir gölgelik yapabilirsiniz. Sınırları zorlamak isteyen çılgınlar, sarmaşıklar ile çok şık bir balkon dekorasyonu yapabilir. Son olarak ise bir duvarı seçerek o duvara saksıları ile alt alta asarak kullanabilirsiniz. Bu saksıları isterseniz farklı farklı renklere boyayarak sıra dışı bir görünüm ve renkli bir balkon dizaynı yapmış olursunuz.

Neden balkon bahçeciliği

Çünkü çok keyifli ve kolay bir hobidir. Size özel kurslarımızdan sonra balkonunuzda bitki yetiştiriciliğine başlayın ve ısındıkça bitki sayısını arttırın.

Fesleğen, nane, maydanoz, roka ve biberiye… bu muhteşem aromatik bitkiler, balkon bahçeciliği için idealdir. Aromatik bitkiler küçük topraklarda hızla büyür. Mutfağınızda pencere varsa, içerde pencere önünde bile yetiştirebilirsiniz. Yani yemek yaparken taze baharatlarınız elinizin altında olsa güzel olmaz mı? Yeşillenen baharatlarınızın uçlarını kopartın, zira siz kopardıkça alttan filiz verecek ve büyüyüp gelişeceklerdir çoğu çiçeği çatlamış genişçe bir bardakta, minik saksılarda hatta bir yoğurt kabında kolaylıkla yetiştirebilirsiniz.

Çiçek olarak da sardunya, petunya, begonya, menekşe, camgüzeli vb. Çiçekleri tercih edebilirsiniz.

Balkonda çiçek düzenlenmesi

Balkonunuzda ister çiçek yetiştirin ister sebze ve meyve.. Eşit miktarda torf(organik toprak türü) ve steril toprak karışımı kullanmalısınız.  Steril toprak elde etmek için civardaki bir parktan aldığınız toprağı bir fırın tepsisine yayın ve 30 dakika fırınlayın. Ardından torfla iyice karıştırın. İçine kil ya da kül de ekleyebilirsiniz.

Natürel yaşama uyum sağlamaktan keyif alan herkesi sun floral school’un workshoplarına davet ediyoruz. Alacağınız birbirinden harika eğitimlerle kendi ruhlarınızı yansıtan balkonlar ve bahçeler tasarlamak, sevdiklerinizle stresten uzak bir ömür sürmek için haydi sun floral school’a…

Projen Mi Var?
Sosyal sorumluluk projeleriyle insana, doğaya katkı sağlamak için öneri ve projelerin varsa
İletişime Geçin
F316640AA97375B020D3B7569A43411B